Switch To Mobile Version

What’s in the diaper bag? 10 dingen die je moet weten

Zo voorkom je dat je luiertas verandert in een overvolle hutkoffer en houd je ‘m stylish en klein.

DOOR JAMIE LI

Als kersverse moeder nam ik letterlijk alles mee. Het liefst ging ik op pad met een trolley waarin niks mocht ontbreken. Van een heel pak Pampers tot aan een volledige kolfset met alle reserveflesjes en dopjes van dien: letterlijk alles moest mee.

Het duurde even, maar ik zag in dat je a. geen luiertas nodig hebt en b. niet álles mee hoeft te nemen. Hier tien dingen die je moet weten over een luiertas.

1. Luiertassen zijn niet de mooiste dingen. Probeer maar eens een mooie te vinden! Zelfs die van Marc by Marc Jacobs zijn niet om aan te zien. Begin er daarom ook niet aan. Gebruik gewoon je grootste (designer)tas (tote bag) met een bag-in-bag of toilettasje voor je eigen spulletjes en gebruik de rest van de ruimte voor de benodigdheden van je kind. Bekertjes die kunnen lekken verblijd je met een hersluitbaar diepvrieszakje.

2. Neem altijd en overal de babydoekjes van Pampers mee. Zelf gebruik ik altijd de Pampers Babydoekjes Sensitive, zodat ik ze naast de billetjes ook voor de handjes en het gezicht kan gebruiken. De Sensitive variant is namelijk niet geparfumeerd en brengt zo ook geen irritaties met zich mee (Lenny heeft een supergevoelige huid).

3. Neem een (grote) hydrofiele luier mee die je overal voor kan inzetten. Als knuffeldoek, als doek om de wagen te bedekken of gewoon als dekentje. En nog een extra doekje dat vies mag worden. Bijvoorbeeld om je kindje op te leggen tijdens het verschonen. Of voor spuug (!).

4. Even shoppen of koffie drinken met een vriendin? Meer dan drie luiers heb je echt niet nodig. Gewoon hoppa, los in de tas. Ik ga voor de Active Fit luiers van Pampers: ze houden alles droog, en zijn extra plat in de tas.

5. Speen! Voor onverwachte (en vooral ongewenste) tantrums of wanneer je kindje lekker wilt slapen onderweg.

6. Neem een multifunctioneel zalfje mee. Waar ik thuis van alles een grote tube heb, koop ik voor onderweg speciaal de kleinere tubes. Bepanthen bijvoorbeeld. Helpt bij alles!

7. Geen grote lunchboxes voor broodjes, bananen, crackers en koekjes. Nee, ga of voor een klein bakje, of voor een sexy zakje: beide opties nemen minder ruimte in beslag.

8. Ga je langer weg dan een uurtje? Neem een extra outfitje mee. Los in de tas of in een waszakje van canvas. Zo blijft alles schoon, bij elkaar en neemt het geen extra ruimte in beslag.

9. Kleine spulletjes bij elkaar houden in de tas? Ga voor een doorzichtig toilettasje, zodat je precies kan zien waar alles ligt. Als de huilende hongerbaby zich eenmaal aanmeldt, wil je je niet rot zoeken naar die speen, fles of banaan.

10. Zit je nog midden in de melkflesjes? Neem altijd een thermosfles mee (Urban Outfitters heeft hele leuke!), een flesje water en een maatbekertje voor de melkpoeder. Zo hoef je nooit melk op te laten warmen op locatie, maar heb je altijd warme melk bijdehand.

PS. Zoals je ziet maar 1 speelgoedje in de tas. Grote kans dat de kleine Lenny het op de grond mikt. Lenny vindt bovendien alles interessant behalve zijn eigen speelgoed.

(spon)

5 reacties tot nu toe

 • mijn dochter is inmiddels 7, dus ik hoef meestal niets meer mee te nemen. Maar ik heb nog steeds een pak Pampers Babydoekjes Sensitive mee in de tas (of auto) als we een dagje of weekend weggaan. Handig als snoetenveger, maar ook als toiletpapier (mocht dit niet voorhanden zijn en nee, ik spoel het niet door het toilet

  Comment door Monique, April 13, 2015 om 9:01 pm
 • O ja, je kunt er ook nog vlekjes mee weg werken, mocht er worden geknoeid.

  Comment door Monique, April 13, 2015 om 9:03 pm
 • Luiertassen zijn de hel voor elke mode-mama! En super onhandig om dan 2 tassen mee te zeulen. Ik mik inderdaad alles in mijn eigen tas tegenwoordig.

  Comment door Marloes, April 14, 2015 om 3:46 pm
 • Great post with lots of imrptoant stuff.

  Comment door Anonymous, April 5, 2017 om 1:36 am
 • So cute! Great party, so sweet of your friends!I had the exact same thing when I was pregnant with M., I just knew he was a boy from the very first moment! Must be our awesome mama instincts :) xox Maria

  Comment door Anonymous, June 7, 2017 om 10:27 am

Plaats een reactie